Radost Evrope obeležava pola veka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2019, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Radost Evrope" obeležava pola veka

Obeležavanje 50. rođendana međunarodne manifestacije dece Evrope "Radost Evrope" počinje danas u Beogradu i trajaće do subote, 5. oktobra.

Dečije stvaralalaštvo, igra, pesma, drugarstvo, razumevanje drugog i drugačijeg - sinonimi su za "Radost Evrope", najveću dečiju medunarodnu manifestaciju u regionu, koja svake godine u Beogradu okuplja decu od sedam do 14 godine iz cele Evrope.

Manifestacija je nosilac EFFE 2019-2020. etikete kvaliteta dodeljene od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evropske komisije.

Tradicionalno već pet decenija, u okviru ove manifestacije deca iz drugih zemalja dolaze u Beograd gde su smeštena u beogradskim porodicama svojih vršnjaka.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je ranije da će ove godine u Beograd doći deca iz 22 evropske zemlje, kao i iz Kine.

"Deca ce biti smeštena u porodicama svojih vršnjaka i provešće lepo vreme u Beogradu u sportskim takmičenjima, umetničkom nadmetanju, druženju, oslikavanju murala u školama čiji đaci učestvuju u programu", kazao je Vesić.

Centralna proslava jubileja počeće karnevalom u centru Beograda, odnosno svečanim defileom kostimiranih učesnika manifestacije.

Pored orkestra koji će predvoditi svečani defile, na karnevalu u Knez Mihailovoj ulici i na Kalemgdanu nastupiće mnogobrojne muzičke i plesne grupe, mažoretkinje, klovnovi na štulama i mnogi drugi izvođači koji će zabavljati mališane.

Narednog dana u Dečijem kulturnom centru mališane iz 22 evropske zemlje očekuju koncerti "Susreti prijateljstva".

Svoje najbolje nastupe učesnici manifestacije će pokazati u na gala-koncertu 5.oktobra u Centru "Sava".

Pored muzičko scenskih programa mališani će moći da posete izložbu nagrađenih radova 21. Međunarodnog likovnog konkursa "Radost Evrope".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.