Radnici Baneta pet meseci bez plate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2009, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Baneta" pet meseci bez plate

SOMBOR - Oko 500 radnika metaloprerađivačkog preduzeća "Bane" u Somboru je na prinudnom odmoru i već 5 meseci ne dobijaju platu. Niko ne zna da li će se oni vratiti na posao, odnosno kada će biti nastavljena proizvodnja.

Većinski vlasnik "Baneta" od septembra je beogradsko preduzeće "Pro-galvano-mikrometal". Tada je dug radnicima iznosio dve mesečne zarade. Predstavnik malih akcionara u upravnom odboru Milovan Nikolić rekao je za Radio Novi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sad da je odnos novog vlasnika nekorektan ali da većina malih akcionara nije prodala svoje akcije zato što veruje u nastavak proizvodnje.

Izveštava dopisnik Radio Novog Sada iz Sombora Stevan Vasiljević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.