Radnici Azotare blokirali put ka Rafineriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Azotare blokirali put ka Rafineriji

PANČEVO - Nakon jučerašnje jednočasovne blokade puta, radnici pančevačke Azotare danas su ponovo blokirali ulaz u fabriku vlasnicima firme. Ministar poljoprivrede Saša Dragin obećao je sastanak predstavnika Vlade i Srbijagasa kako bi se rešili problemi.

Radnici pančevačke Azotare nastavili su danas proteste zbog neisplaćenih zarada, blokirajući železničku prugu koja vodi ka Rafineriji i Petrohemiji.

Radnike su predstavnici Petrohemije upozorili da ne blokiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prugu jer je to ekološki opasno, ali su oni ipak to učinili navodeći da su revoltirani što niko iz Vlade Srbije nije preduzeo ništa da se u fabrici pokrene proizvodnja i isplate tri zaostale zarade.

"Nećemo odustati od svojih zahteva. Sve dok se ne isplate zarade pruga će biti blokirana. Štrajkovaćemo i tokom noći", izjavio je predsednik Samostalnog sindikata Azotare Milan Ivović.

Zamenik generalnog direktora Petrohemije Šandor Ambruš rekao je da je blokada ugrozila rad kompanije, ali i da je ekološki opasna jer cisterne sa otrovnim materijama iz Petrohemije stoje na neobezbeđenim mestima van fabrike.

Ministar poljoprivrede Saša Dragin razgovarao je danas sa predstavnicima lokalne vlasti u Pančevu i sindikata Azotare i tom prilikom obećao da će se založiti za pomoć Vlade Srbije Azotari.

Član Gradskog veća Pančeva Milanko Andrejić rekao je posle razgovora da je ministar Dragin preneo da podržava zahteve radnika i da smatra da je Srbiji potrebna Azotara, te da će se razgovori o pokretanju proizvodnje nastaviti.

Ministar Dragin obećao je da će zamoliti i ministra ekonomije Mlađana Dinkića i premijera Mirka Cvetkovića da iduće sedmice prime na razgovor predstavnike sindikata i lokalne samouprave, naveo je Andrejić.

Radnici Azotare juče su počeli proteste blokadom ulaza u fabirku i puta koji vodi ka Rafineriji i Petrohemiji. Oni protestuju zato što je istekao rok koji su vlasnici fabrike dali za početak proizvodnje i isplatu zarada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.