Radivojević: Najvažnije uočiti davljenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2012, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radivojević: Najvažnije uočiti davljenika

NOVI SAD -

"Nije problem sama intervencija, već je najvažnije uočiti davljenika, a onda je za spasioce ostatak posla rutina", rekao je za Radio- televiziju Vojvodine Goran Radivojević, jedan od 50 obučenih spasilaca koji se brinu za sigurnost na novosadskim plažama i bazenima.

"Mere zaštite i sigurnog ponašanja na plaži su u principu svima poznate, ali ih, nažalost, kupači često zaboravljaju", kazao je Radivojević.

Kako je dalje rekao, opšte je poznato >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ne treba ulaziti naglo u vodu, niti skakati i roniti u mutnoj vodi ili, recimo, konzumirati alkohol ako planirate da plivate. Ali, to se, ipak, radi.

"Isto tako, stariji ljudi, ne baš vrsni plivači i deca često plivaju i mnogo dublje od sigurne zone, a kada im na to skrenete pažnju, ne žele da slušaju", rekao je Radivojević i dodao kako na Štrandu svi budu uvek upozoreni da ne plivaju iza bova i zamoljeni da se vrate, samo što neki, ipak, ne poslušaju.

"Sve ovo je beznačajno ako kupači nemaju svest o najvažnijem- da su prvenstveno oni sami odgovorni za svoj i živote članova svoje porodice i tek ako se ponašaju u skladu sa tim, mogu očekivati i pomoć od drugih", poručio je Radivojević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.