Radionica za srednjoškolce: “Pol/rod u vizuelnoj kulturi”

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2015, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radionica za srednjoškolce: “Pol/rod u vizuelnoj kulturi”

Omladinski centar CK13 pozvao je učenike i učenice srednjih škola da se prijave za učešće na radionici "Pol/rod u vizuelnoj kulturi", koja će se održati 7. februara.

Radionica je posvećena približavanju kategorije pola/roda mladoj populaciji. Kroz fotografske, filmske i video primere razmotriće se kako se oglašavanje služi rodno obojenim modelima, a učesnici će kroz vežbe naučiti da prepoznaju stereotipa koji se u njima učitavaju, kaže se u informaciji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Polaznici će imati priliku i da kroz praktični rad – analize različitih vizuelnih sadržaja, prepoznaju rodne modele i stereotipizaciju, a sve sa ciljem razvijanja kritičko pristupa pitanjima ljudske polnosti i seksualnosti, otvorenijem razumevanju društva i prevenciji diskriminacije

Učešće na radionici je besplatno, ali je broj polaznika ograničen, pa je potrebno da se svi zainteresovani prijave na mejl radionica@ck13.org do 4. februara.

Radionica se realizuje u okviru projekta “Artikulacija” i programa “Društveno angažovani bioskop”, a vodiće je antropolozi iz Beograda, Vanja Ristić, Relja Pekić i Lazar Veljković.

U okviru istog programa 6. februara u 20 časova u Omladinskom centru CK13 će se održati i projekcija filma “Ja, kada sam bila klinac, bila sam klinka” i razgovor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.