Radionica eksperimentalne i improvizovane muzike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2017, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radionica eksperimentalne i improvizovane muzike

U nedelju 22. oktobra u Izbi će biti održana četvrta od pet jednodnevnih radionica eksperimentalne i improvizovane muzike u okviru kojih će zainteresovani pojedinci imati prilike da se upoznaju sa konceptima, teorijom, metodologijom i praksom savremene improvizovane muzike.

Četvrtu po redu radionicu u okviru ovog ciklusa vodiće trubač Nenad Marković.

Radionica je otvorena za sve vrste sastava, sve kombinacije instrumenta i muzičara koji vladaju svojim instrumentima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dok poznavanje notnog pisma ne predstavlja uslov za pohađanje radionice.

Radionica počinje u 11 časova. Koncert voditelja radionice i njenih učesnika publika će moći da vidi istog dana od 19 časova.

Jednodnevna radionica "less is no more" u svom teorijskom delu baviće se ispitivanjem uloge izvođača slobodno improvizovane muzike, definicije relativne "slobode" u improvizaciji, opterećenja muzičkim predznanjem i egom, kao i drugim temama.

U praktičnom delu radiće se na konceptu kolektivne kompozicije, blago inspirisane radom berlinskog Splitter orkestra i ostalih, sve brojnijih, improvizatorskih orkestara trenutno aktivnih u svetu.

Ideja o osnivanju sastava takvog tipa u Novom Sadu nije novost, te se već duže vreme provlači u razgovorima među kolegama, ovakva radionica predstavlja pokušaj premošćivanja evidentnih razlika u estetskim senzibilitetima, kao važan korak potreban za eventualnu realizaciju ovakve ideje u budućnosti.

Radionica je otvorena za sve muzičare već aktivne na sceni improvizovane muzike kao i njihovu publiku, entuzijaste, studente i slučajne prolaznike. Veština sviranja nekog instrumenta nije neophodna.

Za praktični deo radionice poželjno je (ne i obavezno) poneti bilo koji akustični instrument (udarački, duvački ili žičani).

Nenad Marković je multiinstrumentalista i pedagog aktivan na polju savremene i improvizovane muzike i muzičkog teatra.

Učešće na radionicama je besplatno.

Svi zainteresovani za učešće mogu poslati svoju prijavu do 20. oktobra. na e-mail: improstor.novisad@gmail.com

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.