Računari Gerontološkom centru u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2017, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Računari Gerontološkom centru u Kikindi

Zahvaljujući donaciji Vojvođanske banke, kikindski Gerontološki centar od danas je opremljeniji za čak 10 novih računara. Tokom oktobra, koji je inače Mesec solidarnosti sa starim licima, Vojvođanska banka pokrenula je veliku društveno odgovornu akciju pomoći ustanovama socijalne zaštite. Kako je najavljeno, ta kompanija će do kraja godine pokloniti ukupno 190 računara, a donacijom će biti obuhvaćeno 12 gerontoloških centara u Srbiji.

Napominjući da Vojvođanska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << banka tradicionalno poklanja računare zdravstvenim, obrazovnim i drugim ustanovama, Zorica Džida, direktorka sektora Društveno odgovornog poslovanje kompanije je istakla: "Opremanje gerontoloških centara posebno je važan deo ove akcije, jer pomaže i starijim osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i tako umnogome olakšaju svoju svakodnevicu. Pomažu nam da se bolje informišemo i povezuju nas sa najbližima."

U ime domaćina, Svetislav Vukmirica, direktor Gerontološkog centra Kikinda, zahvalio se Vojvođanskoj banci i istakavši da veruje da će se zahvaljujući donaciji delimično neutralisati fizička udaljenost porodica i prijatelja od korisnika koji borave u Domu za stare, kao i da će digitalna komunikacija omogućiti njihovo dodatno povezivanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.