RU: Za zapošljavanje iz budžeta 19,4 miliona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RU: Za zapošljavanje iz budžeta 19,4 miliona

Opštinsko veće u Rumi usvojilo je danas Lokalni akcioni plan zapošljavanja (LAPZ) u toj opštini za ovu godinu. U lokalnom budžetu je za tu namenu i finansiranje aktivnih mera zapošljavanja predviđeno 19,4 miliona dinara.

Preostale obaveze za prethodnu godinu su 4,9 miliona, a ukupno 14,5 miliona je namenjeno za finansiranje programa stručne prakse i javnih radova u 2015. godini. Planirano je i apliciranje za dodatnih 13,8 miliona dinara iz budžeta Republike Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Sekretarka rumske Skupštine Sandra Popović objasnila je da se LAPZ usvaja svake godine i da je on do sada obuhvatao ljude sa srednjim i visokom obrazovanjem.

"Ove godine u fokusu su stručna praksa namenjena mladim obrazovanim ljudima kojima je potrebno radno iskustvo i javni radovi koji već tradicionalno uposle značajan broj ljudi. Za finansiranje javnih radova biće izdvojeno sedam, a za stručnu praksu 7,5 miliona dinara. Konkurs se završava sutra tako da ćemo znati tačno koliko će ljudi biti obuhvaćeno ovim LAPZ-om", objasnila je Popović.

Osnovni ciljevi politike zapošljavanja u Rumi, predviđene ovogodišnjim Lokalnim akcionim planom zapošljavanja usmereni su na pobošljanje uslova na tržištu rada i usklađivanje ponude i tražnje, ulaganje u ljudski kapital i unapređenje kvaliteta radne snage, kao i podsticanje zapošljavanja i socijalnu inkluziju teže zapošljivih lica.

Za sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja u ovoj opštini u prethodnih pet godina izdvojeno je preko 100 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.