RTV formira Odbor za bezbednost i zdravlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2020, 14:33

RTV formira Odbor za bezbednost i zdravlje

Obrazovanjem Odbora za bezbednost i zdravlje, čije je formiranje, na današnjem sastanku sa predstavnikom Sindikata "Nezavisnost JMU RTV" Predragom Novkovićem, inicirao generalni direktor pokrajinskog javnog servisa dr Miodrag Koprivica, naša medijska kuća otići će korak dalje u zaštiti svojih zaposlenih.

Želja rukovodstva RTV-a je da i pored svih preduzetih mera zaštite od pojave i širenja zaraze i spremnosti za razgovor i saradnju sa sindikatima, i formalno precizira >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obaveze Odbora, u kojem bi tri člana predložili reprezentativni sindikati, a dva člana Poslodavac. Cilj je, složili su se učesnici sastanka, da svi zajedno učestvuju i doprinesu povećanju zdravstvene zaštite radnika.

Sastanku je prisustvovao i direktor Centra za korporativnu bezbednost RTV-a Branislav Đurić, koji je precizirao da je u RTV, od momenta kada da je u našoj zemlji registrovan virus korona, uspostavljen sistem, koji je u skladu sa zvaničnim merama i preporukama i da su četiri radnika koji su pozitivni na korona virus na bolovanju, te da su njihovi kontakti postupili u skladu sa instrukcijama zdravstvenih ustanova.

Na sastanku je zaključeno i to da je neposredan razgovor jedini pravi put za konstruktivnu i profesionalnu saradnju, koja je usmerena, pre svega, na poboljšanje socijalno, ekonomskog i radno-pravnog statusa zaposlenih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.