RHMZ upozorava na lokalne nepogode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2022, 02:01

RHMZ upozorava na lokalne nepogode

Republički hidrometeorološki zavod upozorava na jake pljuskove i grmljavinu koji će lokalno biti praćeni gradom, jakim vetrom i većom količinom padavina za kratko vreme.

Ponegde se očekuje od 30 do 50 mm kiše za 24 h, lokalno i više, sa većom verovatnoćom na zapadu, jugozapadu i u centralnim predelima.

Za danas meteorolozi prognoziraju promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji će lokalno biti izraženiji u drugom delu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dana i to na području zapadne, jugozapadne i južne Srbije, kao i u delovima Šumadije.

Pri intenzivnijim procesima očekuju se veća količina padavina za kratak vremenski period i grad.

Vetar slab i umeren severni, u zoni pljuska kratkotrajno jak i olujni.

Jutarnja temperatura od 14 do 17, najviša dnevna od 22 do 26 stepeni.

U Novom Sadu promenljivo, toplo i nestabilno, od sredine dana povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Vetar slab i umeren, severni, u zoni pljuska jak.

Jutarnja temperatura oko 17, najviša dnevna oko 25 stepeni.

U nedelju promenljivo oblačno, na severu sa dužim sunčanim intervalima, dok se kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju na istoku i jugu zemlje.

Zatim će preovlađivati sunčano i toplo vreme, a samo se u brdsko planinskim predelima uz lokalni razvoji oblačnosti ponegde očekuje kratkotrajna pojava pljuskova sa grmljavinom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OGROMNA KOLIČINA PADAVINA ZA KRATKO VREME! RHMZ izdao novo upozorenje: Stižu pljuskovi, grmljavina i grad i to u OVE KRAJEVE

Izvor: Blic, 11.Jun.2022

Republički hidrometeorološki zavod upozorava na jake pljuskove i grmljavinu, koji će lokalno biti praćeni gradom, jakim vetrom i većom količinom padavina za kratko vreme.

Nastavak na Blic...

RHMZ upozorava na nepogode: Očekuju nas jaki pljuskovi

Izvor: B92, 11.Jun.2022

RHMZ upozorio je na jake pljuskove i grmljavinu danas , koji će lokalno biti praćeni gradom, jakim vetrom i većom količinom padavina za kratko vreme...Ponegde se očekuje od 30 do 50 milimetara kiše za 24 časa, lokalno i više, sa većom verovatnoćom na zapadu, jugozapadu i u centralnim predelima...Meteorolozi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.