RHMZ: Upozorenje na grmljavinske nepogode, danas vrhunac toplotnog talasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2024, 00:51

RHMZ: Upozorenje na grmljavinske nepogode, danas vrhunac toplotnog talasa

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je na grmljavinske nepogode koje će zahvatiti neka područja Srbije.

U poslednjoj sedmici juna biće vrlo nestabilno, ponovo sa pojavom grmljavinskih nepogoda sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

Danas je najveća verovatnoća za nepogode u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, sutra se zona povećanog rizika proširuje i na ostale regione u zemlji, dok će u ponedeljak, 24. juna, verovatnoća za nepogode kratkotrajno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opasti, osim na jugu Srbije.

"Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred", naveo je RHMZ.

Danas očekujemo pik toplotnog talasa sa maksimalnom temperaturom od 35 do 40 °C, najavio je RHMZ.

Sutra, 23. juna, očekuje se da će maksimalna vrednost temperature biti od 30 do 36 °C, a sledeće sedmice od 28 do 34 °C.

U Srbiji će danas biti veoma toplo i sparno vreme, pretežno sunčano, samo se tokom jutra u Bačkoj očekuje promenljivo oblačno vreme ponegde sa slabom kišom, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Od sredine dana na severu i zapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima moguća je lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, koja na području Vojvodine i zapadne Srbije može biti praćena i grmljavinskim nepogodama.

Duvaće slab promenljiv vetar, u košavskom području umeren, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i jak jugoistočni, dok će se temperature kretati od 19 do 40 stepeni.

U narednih nedelju dana vreme će biti promenljivo i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a u nedelju lokalno su moguće i vremenske nepogode u vidu grada, intenzivnih pljuskova i olujnog vetra u zoni pljuska, sa većom čestinom u krajevima južnije od Save i Dunava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

OPASNE VRUĆINE I GRMLJAVINSKE OLUJE PRED SRBIJOM! Danas ponovo do paklenih 40 stepeni - Da li postoji mogućnost za uvođenje vandrednog stanja?

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2024

U Srbiji veoma toplo i sparno vreme, pretežno sunčano, samo se tokom jutra u Bačkoj promenljivo oblačno ponegde sa slabom kišom. Od sredine dana na severu i zapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima moguća je lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, koja na području Vojvodine i zapadne...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.