„Pužić“ dobija klima uređaj od servisera

Izvor: Blic, 31.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Pužić“ dobija klima uređaj od servisera

Vrtić „Pužić" u Vršačkoj ulici na Telepu danas će dobiti novu klimu „dvanaesticu" u akciji „Rashladimo novosadske vrtiće". Klima servis „Siler", kako priča vlasnik Ivan Siler, nije mogao ni da pomisli da ne učestvuje u jednoj humanitarnoj akciji namenjenoj deci, a koja se tiče direktno njegove struke.

Ovaj vrtić, u kome su četiri radne sobe za mališane neklimatizovane, radiće celog leta, do kraja avgusta. U njega dolaze mališani sa celog Telepa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer su u drugom telepskom vrtiću, u Antona Urbana, uslovi još gori, pa je tokom leta zatvoren.

- Snalazimo se kako znamo i umemo. Trudimo se da decu animiramo samo u sobama koje imaju klime i da tu i rasporedimo sve neophodne krevetiće. Ali, to uvek podstiče nervozu kod dece - pričaju vaspitačice. U nerashlađenim sobama zavese se navlače da bi se sprečio prodor sunca, pa je osvetljenje slabo. Oznojeni mališani stalno zapitkuju zašto ne mogu da se igraju u drugim sobama, gde su im omiljene igračke.

Poziv donatorima

Da bi se rashladili novosadski vrtići, neophodno je nabaviti još 79 uređaja za 23 objekta. Akcija će trajati dok se ne obezbede svi neophodni uređaji, a „Blic" će redovno izveštavati o donacijama. Redakcija poziva sve čitaoce koji su u mogućnosti da se priključe akciji i pozovu brojeve novosadskog dopisništva: 4896-400 ili 422-364.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.