Putinci dobijaju novi vrtić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2018, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putinci dobijaju novi vrtić

Radovi na izgradnji novog objekta za predškolce u Putincima, teku po planu. Ova značajna investicija Opštine, kao i rekonstrukcija objekata Predškolske ustanove "Poletarac" u Rumi, omogući će da liste čekanja na upis najmlađih više ne postoje, i da u vrtićima bude mesta za svu decu.

Meštani Putinaca su zadovoljni što će dobiti novi vrtić. Kako kažu, to je veoma potrebno selu, a ujedno će olakšati ne samo deci boravak već i roditeljima, koji neće morati da ih voze >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Rumu.

Radovi za sada teku nesmetanom dinamikom. Trenutno se izvode spoljni, limarski radovi, a uporedo sa njima i grubi građevinski radovi unutar objekta.

Direktor Predškolske ustanove je izrazio posebnu brigu za najmlađe, pa se zato i zalaže da se proširenjem kapaciteta poboljšaju uslovi rada same ustanove, kako bi mališani i njihovi vaspitači mogli bolje i kvalitetnije da provede vreme u vrtiću.

Opština Ruma je i ovog puta realizovala planom predviđene poslove. Adaptacija i promena namene dela prizemlja Osnovne škole, gde će nići sasvim novi objekat – vrtić, trebala bi da bude gotova do kraja avgusta meseca.

Podsećanja radi, odlukom opštine Ruma, oko 1.300 mališana sa područja opštine od ove godine koristi besplatan vrtić. Kako bi se rasteretili predškolski objekti u Rumi, lokalna samouprava se pobrinula da se osposobi nov objekat u Putincima, čime bi 50-ak mališana pohađalo vrtić u tom mestu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.