Putevi Srbije o izmeni režima saobraćaja zbog radova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2022, 07:23

Putevi Srbije o izmeni režima saobraćaja zbog radova

Na putevima se danas očekuje umereniji intenzitet saobraćaja, a kada se tome dodaju lepo vreme i dobri uslovi vožnje od početka godine, vozači neće imati poteškoća u saobraćaju, pod uslovom da poštuju ograničenja i vožnju prilagode izmenama u režimu saobraćaja zbog radova, a kojih ima na svim frekventnijim putevima.

Prema saopštenju Auto-moto saveza Srbije (AMS S), a prema poslednjim informacijama Puteva Srbije, na naplatnim stanicama na autoputevima nema zadržavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vozila.

Očekuje se, međutim, zbog praznika povećan intenzitet saobraćaja na autoputu Miloš Veliki.

Putevi Srbije preduzimaju mere u cilju bržeg prolaska vozila, pa će svi naplatni kanali biti u funkciji bez minuta pauze, a duž autoputa biće istaknuta obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na autoputu.

Takođe, intenziviran je rad na naplatnim stanicama i svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze, a povećan je i broj inkasanata na naplatnim stanicama.

Putevi Srbije podsećaju da najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP), koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

Prema informacijama sa graničnih prelaza jutros nije bilo zadržavanja ni na putničkim ni na teretnim terminalima.

Zbog praznika je produženo radno vreme graničnog prelaza Bajmok - Bačalmaš, koji će do 16. januara, raditi od sedam ujutru do ponoći, dok će granični prelaz Bački Vinogradi - Ašothalom do 15. januara raditi od sedam do 22 sata.

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim putevima

Na auto-putu E-75, u zoni tunela Manajle, zbog pojave magle smanjena je vidljivost na 100 metara.

Od petlje Leskovac Centar do petlje Grdelica ima mestimično magle i vidljivost je smanjena na 100 metara, a od petlje Grdelica do petlje Vranje na 50 metara.

Na auto-putu E-80, petlja Bela Palanka - petlja Pirot, kao i u zonama tunela Sarlah i Bancarevo, vidljivost je zbog magle smanjena na 100 metara.

Javno preduzeće Putevi Srbije savetuje maksimalan oprez pri vožnji i moli učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko reka.

Zbog praznika očekuje se povećan intenzitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima, saopštili su Putevi Srbije.

Golo Brdo-HE Đerdap, do 20. januara od 7 do 17 časova radovi na rehabilitaciji kolovoza, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na auto-putu E-75, petlja Vodanj - petlja Kolari, u zoni petlje Kolari, do 1. marta radovi na rekonstrukciji natputnjaka. U zoni radova, za saobraćaj su zatvorene preticajna i vozna saobraćajna traka, u oba smera, a saobraćaj se odvija zaustavnim saobraćajnim trakama.

Petlja Kolari, u smeru Kolari-Beograd, ostaje zatvorena za saobraćaj.

Brežđe - Divčibare, na deonici Krčmar - Divčibare - obustava saobraćaja do 31. januara zbog radova na rehabilitaciji puta. Alternativni putni pravac: obilaznica Mionica - Divci - Valjevo - Kaona - Divčibare.

Iriški venac-usponska traka, u smeru Sremska Kamenica - Irig, do 7. januara radovi na sanaciji oštećenja. Tokom izvođenja radova, putničkim vozilima i autobusima je dozvoljeno kretanje, saobraćaj za teretna motorna vozila biće preusmeren na alternativne putne pravce: Petrovaradin-Sremski Karlovci-Inđija-Putinci-Ruma-Irig.

Jasikovo-Bor, do 15. januara radovi na ugradnji saobraćajne signalizacije i opreme puta, kao i uređenje putnog pojasa puta (iskop kanala, izrada bankina). Saobraćaj se odvija normalno, osim u zonama radova gde se radovi izvode uz naizmenično propuštanje vozila.

Putevi Srbije o izmeni režima saobraćaja zbog radova

Putevi Srbije upozoravaju vozače da se na deonici Golo Brdo-HE Đerdap do 20. januara saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila.

Na deonici Mijoska - granični prelaz Gostun do 31. januara odvijaće se radovi na sanaciji klizišta Gračanica, uz naizmenično propuštanje vozila, a alternativni put je deonica Kolovrat - Jabuka.

Obustavljen je saobraćaja na deonici Golubinci-Stara Pazova, u delu ulice Ćirila i Metodija u Staroj Pazovi i to do 1. marta, a razlog je izgradnja nadvožnjaka. Alternativni put je put Stara Pazova - Inđija i Inđija - Putinci.

Na deonici Leskovac (Strojkovce) - Leskovac do 01. maja od 7 do 17 časova izvodiće se radovi na redovnom održavanju uz naizmenično propuštanje vozila regulisano ručno (mahačima). Saobraćaj je preusmeren na privremenu devijaciju i kružnu raskrsnicu na deonici Pakovraće (Markovica) - Kratovska stena. Takav režim zadržaće se do 10. januara a razlog je izgradnja petlje Pakovraće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.