Pupovac sa američkim zvaničnikom o položaju Srba u HR

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2017, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac sa američkim zvaničnikom o položaju Srba u HR

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac razgovarao je u Zagrebu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropske i evroazijske poslove Hojt Brajan Jiom o političkoj situaciji, položaju Srba u Hrvatskoj, porastu govora mržnje i ekstremizma.

"Razgovarali smo o problemima govora mržnje, o proizvođenju diskriminacije, poticanju na nasilje i o opasnim istorijskim revizionističkim trendovima koji su prisutni u našem društvu. Upoznali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo ga i s elementima našeg izveštaja o istoj temi koji će javnosti biti predstavljen u utorak", rekao je Pupovac, saopšteno je u ponedeljak iz SNV.

Kako je izjavio Pupovac, sastanak sa Hojt Jiom je bio veoma sadržajan, srdačan i veoma važan za delovanje institucija Srba u Hrvatskoj i njihovih predstavnika, kao i za saradnju s hrvatskom vladom.

On kaže da se sa američkim zvanicnčikom usaglasio da je neophodno da se nastavi pružanje podrške vladi Andreja Plenkovića.

Takođe i o tome da se intenziviraju razgovori o načinu kako da se otklanjaju atavizmi prošlosti, pojave govora mržnje, ekstremizma i kako da to prestane biti glavna stvar u odnosu prema manjinama, posebno prema srpskoj.

Bilo je reči i o nužnosti fokusiranja na konkretna pitanja koja čekaju svoja rešenja, kao što su povratak izbeglica, stambeno zbrinjavanje, obnova kuća ili ostvarivanje prava na obrazovanje i saradnja sa zemljama u regionu, dodao je Pupovac koji je i zastupnik u hrvatskom Saboru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.