Psima stavljati korpe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2016, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psima stavljati korpe

Građani su nam se u više navrata žalili da se ne osećaju bezbedno u parkovima i na šetalištima, budući da su u strahu zbog pasa opasnijih rasa, koje vlasnici često ne vode na uzici i koji su neretko bez zaštitnih korpi.

Prema rečima doktorke veterine Dunje Kovač više ujedaju mali psi, jer se oni ne dresiraju i ne uče se interakciji sa drugim životinjama, dok vlasnici velikih pasa koji su opasniji, svoje ljubimce više uče kako da se ponašaju.

Jasno je, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dakle, da je socijalizacija pasa sa okolinom najvažnija.

Kako kažu iz gradske uprave za inspekcijske poslove, po zakonu, ukoliko pas ujede neko lice, vlasnik psa je dužan da plati kaznu od  osam hiljada dinara.

Ukoliko dođe do podnošenja prijave prekršajnom sudu, kazna može biti od pet do sedamdeset pet hiljada dinara.

Apeluje se na sve građane koji imaju opasne pse da pre izlaska u šetnju stave zaštitne korpe kako do takvih  incidenata ne bi više dolazilo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.