Psihološko savetovalište Nemoj da budeš sam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2021, 20:06

Psihološko savetovalište "Nemoj da budeš sam"

Savetovalište "Nemoj da budeš sam" počelo je sa pružanjem psihološke i defektološke podrške osobama sa intelektualnim invaliditetom. To im olakšava život i pomaže u ostvarivanju prava.

Veliki problem osoba sa intelektualnim invaliditetom je i to što nemaju svi istu podršku, u većim gradovima ona je lakše dostupna, u manjim, skoro da je i nema, kaže defektološkinja Tatjana Lazor Obradović

„Po konvenciji o pravima deteta i pravima osoba sa invaliditetom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svako dete, svako ljudsko biće ima pravo na ono što država treba da mu obezbedi, da sad ne razvijam dalje priču. Kod nas to nije slučaj zato što deca u malim sredinama i te porodice nemaju pristup. Prvo zato što razvojno savetovalište nemamo u svim domovima zdravlja. Porodice nemaju pristup defektologu psihologu, logopedu, rekla je Tatjana Lazor Obradović

Iz tih razloga oformljen je tim koji će porodicama pomagati na više načina

„Mi imamo u timu 6 članova. Dva pravnika, dva psihologa i dva defektologa, a uglavnom se pitanja kad je informacija u pitanju odnosi se na načine ostvarivanja prava u oblasti socijalne zaštite, u oblasti zdravstvene zaštite u oblasti zapošljavanja, obrazovanja, uglavnom načini i procedure kako oni mogu da ostvare svoje prava“, izjavila je Tatjana Lazor Obrdadović.

Savetovalištu „Nemoj da budeš sam“ možete se obratiti pozivom na broj 021 444 219 i tako dobiti dalje smernice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.