Psi lutalice napali patke u Futogu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2015, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psi lutalice napali patke u Futogu

O problemu pasa lutalica u Novom Sadu kao da je već postalo izlišno pričati s obzirom na to da građani skoro svakodnevno prijavljuju nemile susrete sa njima. Ovoga puta, na sreću, ne pričamo o još jednom napadu pasa lutalica na ljude, već su ovoga puta nastradale patke u Futogu.

Naravno da se nekoliko nastradalih pataka ne može porediti sa napadima na ljude, niti Futožanin na čijem placu se to dogodilo želi materijalnu odštetu, već je reč o tome da se i u prigradskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naseljima mora bolje pristupiti rešavanju tog problema, a kod meštana Futoga ostaje bojazan od toga kada će lutalice sa napadnja živine preći na ljude.

„Hoću da napravim maltene zoološki vrt. Jer ovo je voćnjak, ja sam to posadio travu da bi one čapkale, jedan čovek je meni rekao da ne kosim kosačicom, već da će to patke, guske lepo uraditi", kaže Milan Ilić iz Futoga. On opisuje svoje planove za plac na kojem je pored plastenika u kojem gaji kupus, hteo da napravi i svojevrsno igralište za svoje unuke. Želeo je da oni tu, zajedno sa decom iz komšiluka, provode vreme, a da im društvo prave kokoške, ćurke, patke i morke.

Tako je kaže bilo prošle godine, kada su prijatelji iz grada dolazili da se odmore od gradske vreve. Međutim, ti planovi su mu sada pali u vodu. Pre samo dva dana doneo je prvih sedam pataka, a već sutradan pet su ih rastrgli psi lutalice. Komšija koji živi nadomak Ilićevog voćnjaka, kaže čuo je buku, ali je zakasnio, šteta je već bila pričinjena.

„Kad sam pogledao psi su počeli da izleću odavde, njih četiri odoše prema drumu. Ovde ima pasa koliko hoćete, po tri-četiri hodaju", objašnjava komšija Ostoja Crepulja.

„Psi lutalice ovde jako haraju, to su uradili što su uradili i ja bih to da sprečim, nije meni žao životinje, jeste, ali i nije, više je meni zbog svega ostalog, treba da ujede moje dete, babu, dedu i tako dalje", dodaje Ilić.

On ističe da slučaj nije pravio kako bi tražio materijalnu nadoknadu, već da bi upozorio nadležne na problem koji izgleda nije zastupljen samo u užem centru grada. Pored pet nastradalih pataka, gorčinu u ustima ostavlja mu i odnos mesne zajednice kojoj se obratio, gde su ga kako kaže samo ismejali. Nekoliko mrtvih pataka u odnosu na posledice napada pasa lutalica na ljude, možda zvuči banalno, ali ne umanjuje odgovornost nadležnih da se pozabave ovim problemom, bilo da su žrtve ljudi ili životinje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Patke na meti pasa lutalica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2015, 14:56

O problemu pasa lutalica kao da je već postalo izlišno pričati, s obzirom na to da građani skoro svakodnevno prijavljuju nemile susrete sa njima. Ovoga puta, na sreću, ili nažalost, u zavisnosti od toga koga više volite, priča nije o još jednom napadu pasa lutalica na ljude, već su nastradale...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.