Psi lutalice napadaju u čoporima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psi lutalice napadaju u čoporima

Zbog napada pasa lutalica više od četrdeset ljudi u Novom Sadu završilo je u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine. Broj napada porastao je u poslednjih mesec dana, kažu lekari, a prema rečima Novosađana velikih čopora pasa ima sve više, u svim delovima grada. Direktor JKP "Zoohigijena" Aleksandar Bursać tvrdi da neko organizovano iz drugih mesta dovozi pse u Novi Sad i pušta ih na ulicu.

Detelinara, Klisa, Limani, to su sve delovi grada iz kojih svakodnevno stižu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pozivi građana koji se žale na veliki broj pasa lutalica.

Iz urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine kažu da je u poslednjih mesec dana zbog napada pasa lutalica javlja sve sve više građana i to podjednako sa svih lokacija u gradu. U Urgentni centar javio se 41 pacijent, a u prethodnom mesecu bilo je 34 pacijenta.

I zaposleni u Kliničkom centru imaju veliki problem sa psima lutalicama. Tokom noći, ali i danju, dok zaposleni šetaju od klinike do klinike psi lutalice napadaju i zaposlene i pacijente.

I pojedini stanari iz zgrada na Bulevaru Jaše Tomića revoltirani su zbog nekoliko pasa lutalica koji su svakodnevno u njihovom kvartu i koji su, kako opisuju, sve češće agresivni.

"Pre jedno mesec dana su napali čoveka sa detetom u kolicima i čovek se jedva odbranio. Jedan čovek je sa detetom oboren, napali su ga ti psi i kako je prošao ne znam", rekao je za RTV jedan od uplašenih stanovnika bulevara.

Građani kažu da su često svedoci borbe pasa za prevlast i za teritoriju. navode i da su pri mirni samo kada su siti, a kada su gladni napadaju ljude.

Na poziv gledalaca, ekipa RTV-a bila je u bloku 8 u Petrovaradinu. Građani kažu da se posebno nesigurno osećaju u večernjim satima, jer ne znaju da li su psi gladni i da li ih mogu napasti, te apeluju na nadležne da ih uklone, jer se plaše za sigurnost dece.

Direktor JKP "Zoohigijena" Aleksandar Bursać tvrdi da neko organizovano iz drugih mesta dovozi pse u Novi Sad i pušta ih na ulicu. Gostujući u Razglednicama Bursać je kazao i da u Zoohigijeni tačno znaju lokacije na koje se psi dovoze.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.