Prvoj bebi u 2015.godini 100.000 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jan.2015, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvoj bebi u 2015.godini 100.000 dinara

U Novom Sadu prva beba u 2015. godini došla je na svet jutros nešto pre sedam časova. Devojčica je rođena prirodnim putem, a njeni roditelji su od Grada na poklon dobili 100 hiljada dinara.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je bebu u novosadskom porodilištu i tom prilikom, majci prve bebe, Sazdanić Nini uputio srdačne čestitke.

Čestitajući ovaj srećan događaj, gradonačelnik je saopštio da majci prve male Novosađanke u 2015. godini sleduje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 100.000 dinara i napomenuo da će svaka beba rođena u toku današnjeg dana u Betaniji dobiti po 50.000 dinara, što je mera sprovođenja odgovorne pronatalitetne politike Grada putem Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu.

"Grad će i u narednim godinama nastaviti tradicionalnu akciju pružanja jednokratne pomoći tek rođenim bebama i njihovim porodicama. Ulaganje u decu i mlade jedan je od prioriteta ove gradske vlasti, a nadam se da će i to doprineti da u Novom Sadu u 2015. godini bude što više beba", rekao je gradonačelnik Vučević.

Upravnik Betanije dr Dragan Stajić rekao je da je prva beba rođena prirodnim putem u 6.43 časa, devojčica, teška 3180 grama i dugačka 48 santimetara.

On je dodao i da je u novogodišnjoj noći bilo 13 porođaja, od kojih je jedan blizanački, i da je tom prilikom na svet došlo devet dečaka i pet devojčica.

Pored spomenute pomoći, Grad za trojke izdvaja 100.000 dinara, obezbeđuje besplatan boravak u Predškolskoj ustanovi i besplatnu ishranu u osnovnim školama za treće i svako naredno dete u porodici, za decu korisnika prava na materijalno obezbeđenje, Dečijeg dodatka, za decu sa smetnjama u razvoju i decu bez roditeljskog staranja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FOTO: Prvorođena beba u Novom Sadu devojčica

Izvor: Radio 021, 01.Jan.2015

Prvorođena novosadska beba ove godine je devojčica rođena u 6.43 ujutru, čija porodica je nagrađena sa 100.000 dinara odlukom Grada...Novosađanka Nina Sazdanić rodila je zdravu devojčicu, tešku 3,1 kilogram i dugačku 48 centimetara, u noći kada je bilo čak 13 porođaja, od kojih je jedan...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.