Prvi slučajevi majmunskih boginja u Južnoj Koreji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2022, 06:50

Prvi slučajevi majmunskih boginja u Južnoj Koreji

Južna Koreja zabeležila je prva dva slučaja zaraze majmunskim boginjama, saopštile su zdravstvene vlasti, kako prenosi novinska agencija Jonhap.

Jedna od dve zaražene osobe imala je simptome zarazne bolesti tokom ulaska u Južnu Koreju na međunarodnom aerodromu Inćeon i prebačena je u zdravstveni centar, navodi Jonhap.

Prema južnokorejskoj Agenciji za kontrolu i prevenciju bolesti, u toku su dijagnostički testovi koji definitivno treba da potvrde da su dve osobe zaražene majmunskim boginjama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Južna Koreja potvrdila prvi slučaj zaraze majmunskim boginjama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jun.2022

Južna Koreja je u srijedu 22. juna potvrdila svoj prvi slučaj zaraze majmunskim boginjama, što je navelo zdravstvene vlasti da podignu nivo uzbune zbog virusa, budući da je zemlja tek počela da prihvata strane turiste nakon pandemije korona virusa, prenosi Kyodo. Južnokorejac, koji je u utorak...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.