Prvi sajam Grad humanosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi sajam "Grad humanosti"

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u tržnom centru Big održan je prvi sajam "Grad humanosti". Posetiocima je svoju delatnost predstavilo desetak Udruženja građana, koja deo profita odvajaju za pomoć osobama sa invaliditetom.

Različiti ukrasni predmeti i rukotvorine ponuđeni su danas posetiocima sajma „Grad humanosti". Deo prihoda od prodaje, Udruženja građana proslediće u humanitarne svrhe.

"Ono što ćete videti na našem štandu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to su predmeti od reciklažnih materijala što smo mi zajedno kroz radionice sa decom i roditeljima uspeli da ostvarimo, malo da se družimo, da uradimo nešto kreativno"r, rekla je Tatjana Tomičić Varja, UG „Naša deca" iz Vrdnika.

"Za pet godina postojanja do sada smo organizovali preko 30 humanitarnih i ekoloških akcija i mogu da primetim da je Novi Sad, odnosno građani Novog Sada vole da se uključuju u razne naše akcije i rado se odazivaju, rekao je Mihajlo Burić , UG „Eko kurir".

Prvi sajam „Grad humanosti" organizovalo je Udruženja građana „Čepom do osmeha". Osim produbljivanja saradnje između udruženja, sajam će ponuditi i odgovore na pitanja kako osnovati društveno socijalno preduzeće.

"Šta je potrebno da se osnuje jedno društveno socijalno preduzeće čiji je nacrt zakona trenutno aktuelan i o kome se polemiše i nadam se da će se doneti u 2019. godini čime ćemo mi svi koji smo slični moći da osnujemo jedno takvo preduzeće i da dajemo svoj doprinos gradu. Udruženje „Čepom do osmeha" želi da osnuje jedan reciklažni centar čime ćemo napraviti korak napred", rekla je Vanja Petković, predsednica Udruženja građana „Čepom do osmeha".

Autonomna pokrajina Vojvodina je, kao jedan od prioriteta, definisala mere podrške osobama sa invaliditetom, poručio je zamenik pokrajinskog sekretara za privredu Pavle Počuča prilikom otvaranja sajma.

"Kroz naš edukativni centar gde vršimo u kontinuitetu jednu višestruku i svestranu obuku prekvalifikaciju, dokvalifikaciju osoba sa invaliditetom kako bi lakše pronašli posao", naglasio je Počuča.

Posetioci sajma su, osim upoznavanja sa Udruženjima građana, imali priliku i da uživaju u zabavnom delu programa, izradi mozaika od plastičnih čepova sa logom sajma „Grad humanosti".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.