Prva radio emisija u Srbiji za Kineze

Izvor: Blic, 09.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva radio emisija u Srbiji za Kineze

VRBAS - Jednočasovna zabavna emisija na kineskom jeziku, posvećena Kinezima koji žive u Bačkoj, počela je da se emituje na vrbaskom Radiju Bonton jednom nedeljno. Vlasnik radija Slobodan Radulović dogovorio se sa Lin Linom, vlasnikom nekoliko radnji u Vrbasu i okolini, koga poznaje od ranije, da mu pomogne da pokrene emisiju za Kineze, prvu ove vrste u Srbiji.



- Ima nas više stotina u opštini Vrbas i okolini i zadovoljstvo je raditi za svoje sunarodnike. Naša >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saradnja rasla je polako. Prvo sam Slobodanu iz Kine doneo muzičke numere najpopularnijih kineskih pevača i stare izvorne kineske pesme, a zatim smo dogovorili rad u studiju. Program emitujemo nedeljom od devet do deset časova, a planiramo da pokrenemo i kontakt emisiju. Želimo da ispunjavamo muzičke želje slušalaca, ne samo Kineza, već i svih drugih - kaže Lin Lin, prvenstveno trgovac ali odnedavno i radio voditelj. On kaže da nije imao iskustvo sa radom u radio stanici ali da mu nije ništa teško, jer ga sve ovo veoma interesuje i zabavlja.

- Odavno sam čuo za Radio Bonton, slušao sam vašu domaću muziku, ali sada i mi imamo svojih sat vremena. Emisija se sve više sluša u našim kućama, što nam olakšava život daleko od kuće - kaže Lin Lin. Posebno interesantno, mada za domaće stanovništvo i nerazumljivo, zvuče najavni i odjavni džinglovi koje je za emisiju snimio Lin Lin. I ime radija, kad ga izgovori Kinez, zvuči kineski, Bonton.

U opštini Vrbas i okolini ima više stotina Kineza i pošto se Bonton čuje u prečniku od 100 kilomatara, Radulović smatra da je emisija za poslovne Kineze, prava šansa za pozicioniranje u etru.

- Mi smo evropski orijentisani medij. Kinezi su sada naši novi sugrađani, kao i sve druge nacionalne zajednice koje moraju da imaju svoj kulturni i zabavni život. Udaljeni su hiljadama kilometara od kuće, što ne znači da traba da zaborave ko su i odakle su. Tu smo da im pomognemo da se osećaju bolje - kaže Radulović. On planira da uskoro proširi saradnju sa Kinezima i želja mu je da i na TV stanici koju uskoro pokreće, odvoji jedan termin za Kineze.

- Emitujemo eksperimentalni program i veoma brzo ćemo krenuti sa našom šemom. Lin Lin će imati svoj termin, neka vodi emisiju za Kineze u kojoj će sa gostima razgovarati o životu u Srbiji, čestitati jedni drugima praznike i značajne datume, ispunjavati želje, predstavljati svoje firme - kaže Radulović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.