Protivnike pobedili sa 101 golom razlike

Izvor: Blic, 08.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protivnike pobedili sa 101 golom razlike

ODŽACI - Pioniri vojvođanskog ligaša Poleta iz Karavukova osvojili su prvo mesto u opštinskoj ligi sa impozantnim skorom. U 16 utakmica 15 puta su pobedili i jednom igrali nerešeno. Ostvarili su gol-razliku za divljenje: dali su 112, a primili samo 11 golova.

Zbog toga stručnjaci smatraju da će ova generacija biti dostojna fudbalskim majstorima iz Karavukova kakav su bili Spasoje Samardžić i njegova dva brata.

- Ovu generaciju pionira će zapamtiti kao velike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << talente, od kojih će mnogi izrasti u velike igrače. Reč je o pravim malim majstorima koji su zavoleli fudbal i posvetili mu se. Treniraju redovno kao u prvoligaškim klubovima. Inače, seniori Poleta osvojili su drugo mesto u Vojvođanskoj ligi, a kadeti šesto - kaže trener Nikola Pavlović.

Mnogi pokušavaju da proniknu šta je tajna karavukovačkog fudbalskog uspeha. Neki smatraju da mladi iz ovog mesta savladavaju fudbalske veštine na fudbalskom terenu, ali i na ulicama i sokacima gde su neprestano sa loptom. Po tome podsećaju na male Brazilce, koji sa loptom neprestano druguju na prostranim plažama.

Iz ove generacije pionira u klubu najviše očekuju od Dušana Stojiljkovića, Miloša Veličkovića i Marka Cvetkovića. Odlično su igrali i Aleksa Jovanović, Sava Stanković, Bojan Aleksić, Nemanja Mančić, Stefan Spasić, Miloš Stanojević, Mladen Zlatković, Dimitrije Stančić, Vlada Stojanović i Nikola Jovanović.

Marko Cvetković kaže da je fudbal njegova buduća profesija, a svoje sposobnosti zajedno sa Milošem Veličkovićem proverio je u prvom kampu za perspektivne igače Vojvodine. Tamo su zaključili da ne zaostaju za dečacima iz prvoligaških klubova.

Članovi mlađih kategorija Poleta već su igrali za reprezentaciju pokrajine. To su Nemanja Zlatković, Milan Cvetković i Miloš Ristić. U najboljim klubovima naše prve i druge lige igra desetak fudbalera stasalih u Karavukovu, što potvrđuje da je reč o pravom rasadniku talenata.

U upravi Poleta sigurni su da će i njihovi pioniri od iduće godine igrati u kvalitetnoj kadetsko-pionirskoj ligi Vojvodine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.