Protesti zbog školarina

Izvor: Blic, 30.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti zbog školarina

Ako pokrajinska vlada odobri predlog Senata o poskupljenju školarina na fakultetima za 10 odsto, a studenti ne dobiju, kako kažu, valjano objašnjenje o razlozima poskupljenja, iduće nedelje bi studenti mogli da krenu u proteste.

Po predloženom cenovniku Senata, školarine su od 50.000 do 219.000 dinara. U Studentskoj uniji se nadaju da ovaj predlog školarina neće biti usvojen, a ako bude, protesti su neminovnost.

- U toku su dogovori u Uniji, pa ako studenti budu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << želeli da se bore za sebe, protesti će biti organizovani. Ako se dogovorimo, pozvaćemo i ostale studentske organizacije da nam se pridruže - kaže portparol Studentske unije Nataša Sajlović, dodajući da će u oktobru za ovakve borbe biti kasno. Ona kaže da je povećanje školarina prihvatljivo samo u slučaju poboljšanja uslova studiranja.

U Savezu studenata još nisu dobili pritužbe studenata.

- Ako se ispostavi da povećanje cena školarina bude odobreno, a povod za to bude neopravdan, sami ćemo organizovati proteste - rekao je predsednik Saveza studenata Univerziteta u Novom Sadu, Milan Babić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.