Protesti u Mađarskoj ne jenjavaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2014, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Mađarskoj ne jenjavaju

Iako je mađarski premijer Viktor Orban izjavio juče da povlači predlog o oporezivanju korišćenja interneta, sinoć su se ipak održali protesti u nekoliko gradova u Mađarskoj. Kako kažu organizatori, protesti se nastavljaju, zato što se Orban nije izjasnio da ni u narednom periodu neće sprovesti taj predlog zakona.

Demonstranti su se sinoć okupili na trgu Jože Nandor u Budimpešti. Pored glavnog rada, protesti su održani i u Pečuju i Segedinu, gde se nekoliko stotina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ljudi okupilo na Sečenji trgu u centru grada. Protestanti su zahtevali smenu vlade.

"Nama je cilj da smenimo Orbana i njegovu vladu. Smatramo da gradi diktaturnu vlast, ovde u srcu Evrope. Parlament i ustavni su više ne ispunjavaju svoju funckiju. Skandalozno je, što porez na korišćenje interneta služi samo kao paravan za državnu korupciju", kaže dr. Tamaš Kovač Balaž, organizator protesta u Segedin

Protestu širom Mađarske organizuju se spontano, preko interneta. Nema jedinstvene mreže, svaki grad organizuje se za sebe. Organizatori protesta u Segedinu nadaju se da će uspostaviti jednu zajedničku koordinaciju na državnom nivou. Sledeći protest u Segedinu najavljen je za 17. novembar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Protesti u Mađarskoj nastavljeni

Izvor: Radio 021, 01.Nov.2014

Iako je mađarski premijer Viktor Orban izjavio juče da povlači predlog o oporezivanju korišćenja interneta, sinoć su se ipak održali protesti u nekoliko gradova u Mađarskoj...Kako kažu organizatori, protesti se nastavljaju, zato što se Orban nije izjasnio da ni u narednom periodu neće sprovesti...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.