Protest 1 od 5 miliona i šetnja 27. put

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2019, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest "1 od 5 miliona" i šetnja 27. put

Protest građana "Jedan od pet miliona", 27. po redu, počeo je i ove subote kod Terazijske česme a protestna šetnja završena je ispred zgrade javnog servisa.

Građanima se obratio najpre dramaturg Siniša Kovačevič koji je rekao da nema drugog izbora neko da se pobedi i poručio: "mi ćemo pobediti, jer nemamo drugu državu i Srbija nema nikog drugog sem nas".

Novinar Vukašim Obradović rekao je da zahtevi protestanata nisu maksimalisticki, već racionalni i "mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti prihvatljivi za veliki broj građana, bez obzira na njihova politička opredeljenja".

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović porukom: "Mi na unapred pokradene izbore više nećemo izlaziti", te dodao da se "ova borba neće dobiti na mišice već na kliker, pameću sposobnošću i upornošću".

On je rekao i da se poslanici koji bojkotuju rad Skupštine Srbije neće vraćati u parlament.

"Više nismo sami, ono o čemu smo govorili šest meseci, ono što stoji u nalazu našeg stručnog tima, o tome sada govori Evropska Komisija", poručio je Zelenović.

Nakon obraćanja ispred Terazijske česme krenula je protestna šetnja ulicama Kralja Milana, Resavskom, Bulevarom kralja Aleksandra preko Takovske do zgrade Radio-televizije Srbije.

Na zgradu RTS protestanti su lepili nalepnice na kojima je pisalo "Stop lažima" i "Budi normalan", kao i poruke generalnom direktoru Draganu Bujoševicu i uredniku informativnog programa Nenadu Lj.Stefanoviću, a održan je ispred zgrade javnog servisa i dnevnik slobodne Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.