Proslava Patrona Eparhije Bačke u Vrbasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2019, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslava Patrona Eparhije Bačke u Vrbasu

Proslava Patrona Eparhije Bačke održana je danas u centru Vrbasa u prisustvu više hiljada vernika. U lliturgiji je učestvovalo 12 episkopa i svi sveštenici Eparhije Bačke.

Svetom arhijerejskom liturgijom, u Vrbasu je danas proslavljen zaštitnik eparhije Bačke „Čudo svetog Arhangela Mihaila u Honi“. Liturgujom je načelstvovao mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije uz učešće velikog broja episkopa i sveštenika Srpske pravoslavne crkve. Današnja proslava bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je i velika čast za vernike i sveštenike iz Vrbasa, kaže Protojerej Dalibor Kupusović, Arhijerejski namesnik vrbaški.

“Danas je patron Eparhije Bačke „Čudo svetog Arhangela Mihaila u Honi“, koji se proslavlja u našoj eparhiji od 1971. godine i danas naš grad ima tu čast da ugosti veliki broj episkopa, imamo danas 12 episkopa, ogroman broj sveštenika i veliki broj vernoga naroda. Patron je inače zaštitnih naše eparhije, ili kao što mi imamo svako, pravoslavni hrišćani, kućnu slavu, tako je i ovo jedna da kažemo slava čitave eparhije.”

Povodom proslave zaštitnika eparhije, vladika bački Irinej proizveo je veći broj sveštenika u viši čin protojereja stavrofora i protoprezvitera. Liturgija je održana u centru Vrbasa, ispred hrama Vaznesenja Hristovog u izgradnji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.