Proširenje kanalizacije u Laćarku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2017, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proširenje kanalizacije u Laćarku

Još 200 domaćinstava u Laćarku ima priliku da se priključi na gradsku kanalizaciju.

Trenutno se sprovode radovi na proširenju mreže u ulicama Sremska i delu Niske ulice, a poslove je obišao i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

Izgradnja predstavlja nastavak već započetog posla, za koji je utrošeno oko 200 miliona dinara i procenjuje se da će biti uloženo još toliko, kako sa lokalnog tako i sa viših nivoa vlasti.

Radovi koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gradonačelnik Sanader obišao se sprovode ulicama Niska i Sremska u Laćarku i obuhvataju ugradnju kanalizacionog sistema na oko još tri kilometra.

Tako će pored već priključenih oko 600 korisnika u tom selu, mogućnost priključenja dobiti još 200 domaćinstava, te će na taj način rešiti dugogodišnji problem sa septičkim jamama.

Procenjuje se da će do jeseni ovi radovi biti završeni, a dinamika, prema proceni izvođača je i bolja od prethodno predviđene. Radovi koje oni vrse vrede ono 19 miliona dinara.

Završetkom ovih radova biće pokriveno ukupno 800 domaćinstava, a preostaće za naredne godine još nešto više od 2000. Procenjuje se da će projekat trajati još narednih 6 do 7 godina.

Pored ovih radova u toku je i javna nabavka za početak radova na proširenju mreže i u samom gradu, u naselju Mala Bosna u Novosadskoj ulici, za koju su sredstva obezbeđena sa pokrajinskog nivoa vlasti u visini od devet miliona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.