Pronađen dvorac Kralja Artura?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2016, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen dvorac Kralja Artura?

Britanski arheolozi su u grofoviji Koruol, na jugozapadu Engleske, pronašli ruševine zamka koji bi mogao pripadati kralju Arturu, piše "Indipendent".

Prema podacima naučnika, zamak je bio u vlasništvu Dumnonije, kraljevstva na jugozapadu Velike Britanije koje je postojalo od 3. do 5. veka.

Arheolozi pretpostavljaju da objekat datira iz petog - šestog veka, a otprilike u to vreme, prema mnogobrojnim legendama, pored sela Tintadžel u porodici britanskog kralja i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << žene lokalnog vladara rodio se kralj Artur.

Naučnici su naveli da pronalazak izaziva veliko interesovanje i da ruševine mogu postati jedna od glavnih znamenitosti Velike Britanije. Osim toga, ovo je prvi zamak iz petog-šestog veka koji je dobro očuvan, preneo je Sputnik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Velikoj Britaniji otkriven zamak koji bi mogao pripadati kralju Arturu

Izvor: Vostok.rs, 04.Avg.2016

Britanski arheolozi su otkrili u grofoviji Koruol na jugozapadu Engleske ruševine zamka koji bi mogao pripadati kralju Arturu, piše „Indipendent“.. . Prema podacima naučnika, zamak je bio u vlasništvu Dumnonije, kraljevstva na jugozapadu Velike Britanije koje je postojalo od 3. do 5. veka....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.