Promocija knjige Kako ste? večeras u CK13

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2016, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija knjige "Kako ste?" večeras u CK13

U Omladinskom klubu CK13 u Novom Sadu danas u 19 časova biće održana promocija knjige "Kako ste?" novinarke i publicistkinje Barbare Matejčić iz Zagreba.

Barbara Matejčić u zbirci narativno-novinarskih priča uranja u ljudske strahove, poniženja, nepravde, gubitke, ali i ponos i nesalomljivost i čitaocima pruža priliku da im životi drugih budu malo manje nepoznanice.

Šta zapravo znamo o drugima? Šta znači živeti s psihičkom bolešću, koje sve prepreke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mora nadići romsko dete da bi se školovalo, šta prolazi kroz glavu osobi kojoj je čitavo telo nepokretno, kako preživljavaju porodice s teškom stigmom nepoželjne nacionalnosti, kako izgleda običan dan u životu slepe osobe? I šta ih međusobno povezuje? - neke su od tema o kojima govore Barbarine priče.

Barbara Matejčić je slobodna novinarka i urednica fokusirana na društvene teme i ljudska prava. Piše za štampane i internet medije u Hrvatskoj i inostranstvu, kaže se u najavi.

Nagrađena je za najbolje pisano novinarstvo u 2013. godini nagradom „Marija Jurić Zagorka" (Hrvatsko novinarsko društvo, 2014.), dobitnica je Nagrade za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" (Centar za mir, 2013.) te priznanja za najbolje praćenje LGBT tematike u Hrvatskoj u razdoblju od 2000. do 2010. (Zagreb Pride, 2011.). Dobitnica je nekoliko evropskih stipendija za novinarski rad.

Diplomirala je Hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Rođena je u Splitu 1975. godine, a danas živi u Zagrebu.

S gošćom će razgovarati Bojan Krivokapić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.