Projekat Nauči, primeni, ovekoveči

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021, 19:54

Projekat "Nauči, primeni, ovekoveči"

Kako bi se razvile interkulturalne vrednosti i veštine među mladima u vojvodini, a istovremeno poboljšala etnička tolerancija, organizovan je projekat "Nauči, primeni, ovekoveči – omladinska interkulturalna mreža'". Realizuje ga centar za proizvodnju znanja i veština iz Novog Sada u saradnji sa misijom OEBS-a u Srbiji.

Koja je razlika između interkulturalnosti i multikulturalnosti? Zašto nas različitosti ujedinjuju? Kako se borimo sa predrasudama i stereotipima i zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je važno da se međusobno razumemo, poštujemo i sarađujemo?

To su samo neka od pitanja na koja će mladi u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici dobiti odgovore kroz projekat centra za proizvodnju znanja i veština.

Centar je na početku projekta sproveo istraživanje, o tome koliko mladi znaju o sopstvenoj, ali i drugim kulturama, kao i da li su upoznati sa terminima koji se tiču interkulturalnosti. Na osnovu rezultata, osmislili su i sadržaj radionica, a finale projekta jesu kratki filmovi koje će kreirati upravo mladi širom vojvodine.

Filmski konkurs je osim učesnicima radionica, namenjen i svim drugim mladima u Vojvodini koji u svom okruženju imaju primer inтerkulturalnosti, a žele to da dokumentuju. Informacije o konkursu mogu se pronaći na fejsbuk profilu centra za proizvodnju znanja i veština, a kreatori najboljih filmovа biće i nagrađeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.