Projekat 33 - Novi Sad jača kapacitete ustanova kulture

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2018, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Projekat 33" - Novi Sad jača kapacitete ustanova kulture

Gradska uprava za kulturu i pokrajinski sekretarijat za kulturu, uz podršku Fondacije 2021, započeli su "Projekat 33 – jačanje kapaciteta ustanova kulture u Novom Sadu za strateško planiranje". On prodrazumeva edukaciju zaposlenih u tim ustanovama, a kasnije i izradu petogodišnjih planova rada.

Predstavnici ustanova kulture iz Novog Sada imaju priliku da na predavanjima, u okviru Projekta 33, čuju iskustva predavača iz drugih evropskih zemalja, da u skladu sa principima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evropske kulturne politike izrade petogodišnje planove rada svojih institucija, kao i da se međusobno povežu kako bi stvorili bolji sadržaj. Polaznici kažu da im ta predavanja otvaraju nove vidike.

“Svi treba da radimo na tome da privučemo publiku u ustanove kulture i da se zainteresuju, da se povežemo i da programi dobiju multisektorski karakter”, rekao je Dragan Tubić iz Matice Srpske.

Edukacija je organizovana, jer od programa ustanova kulutre zavisi i koje sadržaje će imati Novi Sad kao Evropska prestonica kulture.

Projekat je jedinstven i zato što je prvi, koji je okupio sve institucije u jednom gradu, da bi zajedno stvorili kvalitetnije programe i postali dostupniji svojim posetiocima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.