Program Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2010, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Program Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju

BEOGRAD -

Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija "Velikogospojinski dani" biće održana u Novom Bečeju od 26. do 29. avgusta, uz besplatni ulaz za nastupe "Bajage i instruktora", Željka Samardžića, "Hari Mata Hari" i drugih muzičara.

Predsednik opštine Novi Bečej Milivoje Vrebalov rekao je danas na konferenciji za novinare u Beogradu da su "Velikogospojinski dani", sa posetom od oko 100.000 ljudi tokom četiri dana, poslednjih godina prerasli u petu manifestaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srbiji, odnosno drugu u Vojvodini posle Egzita (Exit).

"Želeo bih da dođete u Novi Bečej da vidite Tisu, reku ljubavi koja spaja, a ne razdvaja, Banat i Bačku. Dočekaće vas širok osmeh i velika duša stanovnika Novog Bečeja", rekao je Vrebalov.

On je naglasio da se manifestacija ne finansira iz opštinskog budžeta, već zahvaljujući sponzorima i donatorima, među kojima su Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Srbije, Naftna industrija

Srbije, Srbijagas, DDOR Novi Sad, Razvojna banka Vojvodine i drugi.

Pomoćnik predsednika opštine za turizam, sport i omladinu Saša Šućurović rekao je da manifestacija počinje 26. jula takmičenjima u kuvanju riblje čorbe "Velikogospojinski kotlić". Tog dana takmičiće se i tamburaške "bande" čije će sviračko umeće ocenjivati učesnici kotlića.

Drugog dana manifestacije 27. avgusta je na programu 17. smotra paradnih zaprega, a uveče na Tiskom keju je koncert hrvatske pop pevačice Ane Bebić, poznate iz rijaliti takmičenja talenata "Operacija trijumf", i potom pevača zabavne muzike Željka Samardžića.

"Odazvao sam se pozivu da budem u Novom Bečeju u sklopu zabavnih večeri. Posebno mi je drago što osećam da se na našim prostorima ljubav vraća na velika vrata. Dođite, Novi Bečej će biti divna ljubavna adresa", rekao je Samardžić.

Pop-rok veče "Velikogospojinskih dana" je 28. avgusta, kada na Tiskom keju nastupa bivši pevač beogradske grupe "U škripcu" Milan Delčić-Delča, zatim iz susednog Bečeja gitar-pop grupa "Eva Braun", beogradski muzičar Vlada Divljan i njegova "Nevladina organizacija" i na kraju "Bajaga i instruktori".

Završne večeri "Velikogospojinskih dana" 29. avgusta nastupa budimpeštanski sastav "Republika" (Republica) i sarajevska pop grupa "Hari Mata Hari" pevača Harija Varešanovića.

Kako je najavljeno, 8. avgusta na Adi Ciganliji biće za Beograđane pripremljen promotivni program o "Velikogospojinskim danima".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.