Produktna berza: Rast cena soje - pad cena kukuruza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2020, 15:54

Produktna berza: Rast cena soje - pad cena kukuruza

Ove nedelje soja je bila najtrgovanija roba a njena cena je porasla za 4,28 procenata dok je cena kukuruza pala za 1,12 posto, navodi se u nedeljnom izveštaju Produktne berze.

Ukupan berzanski promet ove nedelje bio je 1.825 tona čija je finansijska vrednost iznosila 82,5 miliona dinara.

Cenu soje pogurale su pozitivne vesti koje stižu sa inostranih tržišta pa su ugovori zaključivani su u cenovnom opsegu od 51,5 do 52,8 dinara po kilogramu bez PDV-a. Cene kukuruza >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su se kretale od 19,3 do 19,6 dinara po kilogramu bez PDV-a, dok se roba isporučena u luku plaćala 20 din/kg bez PDV-a.

Već drugu nedelju za redom na robnoj berzi nije bilo trgovanja pšenicom a nuđena je po ceni od 21,6 dinara po kilogramu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.