Prodavci na tezgama: Dok ide prodaja i nije hladno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2020, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodavci na tezgama: Dok ide prodaja i nije hladno

Niska temperatura najviše pogađa one koje radno vreme provode napolju. Prodaja na pijacama zavisi od vremenskih uslova, pa u skladu sa tim i ponuda bude skromnija, a tezge ispunjene namirnicama karakterističnim za zimu.

Bez obzira na hladnoću , zakupci sa Futoške pijace svakodnevno otvaraju svoje tezge u ranim jutarnjim satima, pa osmočasovno smrzavanje nije neobično za njih, jer kako kažu, moraju da rade.

"Da li je hladno ili nije, pa hladno je naravno samo neko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mora da radi i napolju".

"Nije, lepo se obučemo dobro se obučemo topao čaj tu nam je blizu kafić malo meda i limuna, i dobro je".

"I nije nešto, sad su ovako malo...nije neki veliki minus pa može da se izdrži", kažu prodavci.

Ovakva temperatura je uobičajena radna atmosfera pijačnim prodavcima, pa kape, šalovi i rukavice su obavezni odevni predmeti, dok stajanjem na paletama prekrivenim kartonom ili stiroporom, sprečavaju promrzavanje.

"Kako rešavamo problem hladnoće? Obučemo se slojevito, što bi rekli, i to je to".

"Pa zato što imamo palete, na njih stavimo karton ili stiropor, i to je to, kad stojimo u mestu. A sve ostalo se malo toplije se obučemo i to je to".

A kada ne pomažu ni te metode, onda kretanje i fizička aktivnost bude najefikasniji način odbrane od hladnoće.

"Pa obučemo se duvamo igramo skačemo i tako, uglavnom dobro je, dok ima prodaje nije tako strašno, a kada je nema, onda je hladno.

U međuvremenu, lekari savetuju adekvatno oblačenje i zagrevanje uz tople napitke, sve dok temperatura ne pređe makar u plus.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.