Prodavanje časopisa Liceulice omiljena aktivnost korisnika Centra za pružanje usluga socijalne zaštite

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2021, 12:20

Prodavanje časopisa "Liceulice" omiljena aktivnost korisnika Centra za pružanje usluga socijalne zaštite

Korisnici Centra za pružanje usluga socijalne zaštite u Kikindi vreme provode u prostorijama Centra, ali i prodajući časopis "Liceulice". Kako zaposleni ističu, sve aktivnosti, koje se sada sprovode smanjenim kapacitetima, važne su zbog održanja kontinuiteta i unapređenja njihovih sposobnosti.

Za korisnike kikindskog Centra za pružanje usluga socijalne zaštite počela je radna godina, ponovo u izmenjenim okolnostima. Zbog nekoliko zaraženih među zaposlenima, u Centru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je i manje korisnika. Za korisnika Centra Zorana Savčića omiljena aktivnost je prodavanje časopisa "Liceulice".

"To je naš časopis, koji pravi ekipa iz Novog Sada svakog meseca. Juče smo počeli sa prodajom oktobarskog broja. Prodali smo sve časopise, koje smo poneli moj drug Aca i ja", kaže Zoran Savčić.

Iako su okolnosti u kojim rade drugačije, za korisnike je važno da održe kontinuitet u radno-okupacionim terapijama. To je bio i najveći izazov u prethodnom periodu, priča radno-okupacioni terapeut Jelena Jankelić:

"Bitno je da ostanu u tom stadijumu održivosti njihovih mogućnosti. To su njihove stalne terapije: radna, kreativna, tkačka, pravimo supune, sveće", dodaje Jelena Jankelić.

Rad u manjim grupama ima i svoje dobre strane. Ipak, od samih terapija, korisnike više raduje susret sa drugim ljudima, kaže direktorka Centra Cecilija Šajber:

"Ono što ih drži je druženje. Oni znaju da će ovde biti njihovi drugari, da će biti aktivnosti koje su drugačije od onoga što rade kod kuće, a to je gledanje televizije ili bavljenje internetom. Zato su tu i zato rado dolaze", objašnjava Cecilija Šajber.

Važno je istaći da je većina korisnika i zaposlenih u Centru vakcinisana. Tako bezbednije učestvuju u svojim omiljenim aktivnostima i na kvalitetan način ispunjavaju pandemijske dane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.