Prodaja Luksola za dva meseca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2013, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaja "Luksola" za dva meseca

ZRENJANIN -

Za danas zakazana prodaja imovine zrenjaninskog "Luksola", po oglasu koji je bio objavljen, nije održana. Prema rečima stečajnog upravnika Milana Nićetina, u međuvremenu niko nije otkupio dokumentaciju, niti uplatio depozit.

Kako saznaje RTV, naredna runda prodaje, najverovatnije će biti zakazana za oko dva meseca.

Inače, fabrika je pre skoro osam meseci izdata u zakup, Lukshem-u iz Novog Sada. Ugovor je zaključen do prodaje, odnosno do završetka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stečajnog popstupka. Kako nam je rečeno ovde se trenutno proizvodi sve iz Luksolovog programa. Trenutno je angažovano 35 radnika.

U trenutku proglašenja stečaja je bilo zaposleno 107 radnika.

Da podesetimo, stečajni postupak u "Luksolu" otvoren je krajem 2011. godne, da bi bankrot bio proglašen u aprilu prošle godine, kada su poverioci iskazali potraživanja od 326 miliona dinara. Fabrika je pre toga, više od jednog veka, proizvodila hemijske i kozmetičke proizvode.

Stečajni upravnik "Luksola" Milan Nićetin bio je zakazao je za danas prodaju imovine te zrenjaninske fabrike hemijskih i kozmetičkih proizvoda, da bi se namirili dugovi poverilaca.

Kupcima su ponuđeni proizvodni pogoni, skladišta, oprema i magacini u Pančevačkoj ulici bb u Zrenjaninu, po početnoj ceni od 345,5 miliona dinara, što je polovina procenjene vrednosti fabrike.

Na spisku pet najvećih poverilaca su bili Razvojna banka Vojvodine, Poreska uprava u Zrenjaninu, beogradska firma "MultiBg" i kragujevački "Orion".

Kao većinski vlasnik "Luksola“ vodila se susedna zrenjaninska Fabrika lekova "Jugoremedija", koja je, nedavno, otišla u stečaj.

"Luksol" je jedna u nizu "ugašenih" fabrika, posle uspešnog decenijskog poslovanja pod krovom Industrijsko-poljoprivrednog kombinata "Servo Mihalj“ u Zrenjaninu.

Bankrot je proglašen posle 128 godina od početka proizvodnje sapuna, šampona, sredstava za ulepšavanje, higijenu i negu, kao i proizvodnje ekstrakta hrastove i četinarske mahovine - osnovne komponente za mirise.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.