Problemi sa otpadnim vodama u Veterniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2018, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problemi sa otpadnim vodama u Veterniku

Već deceniju i po, žitelji ulice Milana Tepića u Veterniku imaju problem sa otpadnim vodama, koje im prilikom obilnijih padavina iz kanalizacionih cevi ulaze u stanove u suterenu.

Gumenim loptama, džakovima sa peskom i klapnama stanari veterničke ulice pokušavaju da reše probleme koje imaju sa kanalizacijom. Obilne kiše su ove godine već dva puta poplavile stanove u suterenu, u kojima živi oko tridesetak stanara.

Kada preliva vodu svi moramo da izbacujemo napolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << decu sklonimo u jednu prostoriju iz tog razloga da ne bi bili u tim fekalijama pošto moj stariji sin ima alergijsku astmu koja je ustanovljena pretpostavljam od te silne vlage.Vađen je parket, stavljen laminat, vađen laminat, ponovo stavljen laminatna kraju u kuhinju smo korali da stavimo pločice pošto ne vredi a o tepisima i nameštaju ne moram ni pričati koliko smo bacilli izjavila je za RTV Zvezdana Babac.

Svaki put kad je jača kiša napuni se to i izliva se i izađe iz šahte.Jel imate vi problema u stanovima? Imamo, ja imam direktno problem vlaga se pojavljuje sa strane na zidu rekao je Branislav Ludoški.

Za pomoć su se obraćali Mesnoj zajednici, JKP "Vodovod i kanalizacija" i Komunalnoj inspekciji, ali problem nisu rešili.

Obraćali smo se do sada gotovo svim relevantnim faktorima, šta to znači, počevši od mesne zajednice do gradske uprave. Jedini način da se spreči to izlivanje itd je ta neka rekonstrukcija kanalizacione mreže, pa samim tim apelujemo na grad da proba da nešto učini po tom pitanju izjavio je profesionalni upravnik Petar Plemić.

Međutim, u "Vodovodu i kanalizaciji" saznali smo da su nakon izlaska na teren njihove ekipe utvrdile da je reč o podrumskim prostorijama koje su pretvorene u stanove. Ti stanovi, kako su naglasili, nemaju dozvolu da se priključe na kanalizacioni sistem, jer u slučaju obilnijih padavina može doći do izlivanja vode u podrumski prostor.

U Komunalnoj inspekciji tvrde da se radi o kućnim instalacijama o kojima su dužni da se brinu vlasnici suterenskih stanova, te je potrebno da ugrade pumpe kako bi trajno rešili problem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.