Problemi sa kanalizacijom u ulici Račkog u Petrovaradinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2022, 21:26

Problemi sa kanalizacijom u ulici Račkog u Petrovaradinu

U Petrovaradinu u ulici Račkog stanovnici godinama imaju problem sa kanalizacijom koja se, kako kažu, sliva u njihova dvorišta. Problem je postao mnogo veći, kada je nakon radova na toj deonici puta uništena cev za vodu, a slivnici zagušeni, pa svaka kiša, onemogući kretanje.

Po nalogu Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, preduzeće „Bačka put“ pre dva meseca radilo je na rekonstrukciju državnog puta, a u okviru radova obuhvaćena je i ulica Račkog u Petrovaradinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kako stanovnici pomenute ulice navode, pored dugogodišnjeg problema, koji se odnosi na izlivanje kanalizacije, nakon radova na rekonstrukciji puta, situacija se pogoršala.

"Imamo problem sa kanalizacijom koja izlazi iz šahta na put i sliva se u naša dvorišta, a sada je još gora situacija kako su renovirali ovaj put, jer su sve slivove zatrpali, zatvorili i uništili. Zvali smo inspekciju, ona je bila, doneli su neke cevi, ništa nisu uradili, još gora situacija nego što je bila", kazao je stanovnik ulice Janko Živaljević.

Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije navode da su u cilju rešavanja problema, prosledili nalog Javnom komunalnom preduzeću „Put“ i da su stručna lica izvršila uvid u stanje na terenu. Nakon toga, o pomenutoj situaciji obavešteno je i Javno preduzeće „Putevi Srbije“ sa molbom da se preduzmu potrebne aktivnosti, kako bi se problem rešio.

"Ja sam morao odavde da se iselim jer ne mogu više da podnesem te fekalije i smrad i fekalije kroz dvorište. Imam dvoje dece, to je čista zaraza. Kada padne kiša, videćete na snimku, voda je preko 30 cm na trotoaru, pešaci ne mogu da idu trotoarom, ne mogu ni putem da idu, vidite kamioni kako brzo idu iako je ograničenje 30, vodu bacaju na trotoar i svi budemo mokri, niti deca mogu u školu niti stariji ljudi, budemo mokri ne od vode, nego od fekalija koje se izlivaju ispod nadvožnjaka", napomenuo je Živaljević.

"U 21. veku da ti fekalije idu po dvorištu, da se deca zaraze, a deca od gore idu u školu Malinovu, par puta sam bila na kapiji i zapljusne ih kamion i deca mokra idu u školu i budu ceo dan", rekla je Danica Munižić.

Pored izlivanja kanalizacije i nakupljanja vode, veliki problem predstavljaju i rupe pored puta, koje nisu sanirane ni nekoliko meseci nakon navodnog završetka radova.

Na pitanje, da li stanovnici iz ulice Račkog mogu da očekuju rešavanje pomenutih problema, iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije kažu da prema informacijama pribavljenim iz Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, to preduzeće će u saradnji sa izabranim izvođačima radova, izvršiti sve neophodne sanacije u najkraćem vremenskom periodu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.