Priznanje Dr Đorđe Natošević najuspešnijim vojvođanskim prosvetarima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2018, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje "Dr Đorđe Natošević" najuspešnijim vojvođanskim prosvetarima

Povodom današnjeg dana prosvetnih radnika uspešnim prosvetarima i institucijama iz naše pokrajine, koji su ostvarili izuzetne rezultate u obrazovno- vaspitnom radu u prethodne dve godine, u Pokrajinskoj vladi dodeljene su nagrade "Doktor Đorđe Natošević".

Jedna od dobitnica nagrade "Dr Đorđe Natošević" je Judita Nađpal, nastavnica ekonomskih predmeta u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Senti. Kaže da joj je nagrada potvrda da je na dobrom putu i da nije pogrešila, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je napustila posao u banci i prešla u prosvetu.

"Od tog trenutka ja sam zaljubljena u profesiju, u moje učenike, volim da radim sa njima puno, da se takmičimo i nagrada je rezultat tog truda i energije", kazala je Nađpal.

I ostali dobitnici kažu da iza nagrade stoji rad i trud, a da ih ona obavezuje da budu vizionari i inovatori u prosveti.

"Znate kako kaže Duško Radović - Ne smemo dozvoliti da nam škole ostare i da nam se pre vremena umore prosvetni radnici. Deca treba da dolaze u školu svoje, a ne naše mladosti. Tako da je na nama da upoznamo ličnosti naših đaka, pa da razvijamo njiihovu kreativnost i inovativnost", izjavila je Tatjana Romanov, nastavnik razredne nastave u OŠ "Sveti Georgije" u Uzdinu.

"Kao i u svakoj profesiji ima i lepih i teških trenutaka, ali svojim zalaganjem dolazimo do kvalitetnih rezultata u radu", rekao je Peter Tot, nastavnik grafičarstva u ŠOSO "Milan Petrović" u Novom Sadu.

Dobitnici nagrade su još i Olivera Jovanović, vaspitačica iz Kikinde i Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" iz Sremske Mitrovice. U Pokrajinskoj vladi, koja dodeljuje nagrade, kažu da čine sve, kako bi obezbedili bolje uslove u školama.

"Sve to ima svrhu ako imamo dobre radnike koji sa ljubavlju i entuzijazmom obavljaju svoj posao. Mi računamo na njih", naglasio je Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje.

Upravo kako bi nagradila i motivisala najbolje prosvetne radnike, Skupština Vojvodine ustanovila je nagradu "Dr Đorđe Natošević", pre više od dvadeset godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.