Pripreme za početak nove školske godine u srednjem Banatu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2020, 15:30

Pripreme za početak nove školske godine u srednjem Banatu

U srednjem Banatu spremno se dočekuje početak nove školske godine u skladu sa stručnim uputstvima resornog ministarstva. U Školskoj upravi kažu da su održani sastanci sa direktorima škola i lokalnim samoupravama, obezbeđena su sredstva za dezinfekciju i dezinfikovani prostori.

Prema podacima Školske uprave u srednjem Banatu ima 50 osnovnih škola sa 12.500 učenika i deset srednjih škola koje pohađa oko šest hiljada đaka. U prve razrede osnovnih i srednjih škola kreće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po 1.500 učenika.

"Ono što je ohrabrujuće je da su učenici, odnosno njihovi roditelji, uglavnom birali nastavu u školi, i zapravo svega oko pet posto učenika osnovnih škola su se opredelili za onlajn nastavu, i kako imam informaciju od kolega, odnosno direktora škola, sada se u poslednji momenat predomišljaju i ipak opredeljuju da budu u učionici, a nekih 14 posto učenika srednjih škola se opredelilo za onlajn nastavu", izjavila je za Radio-televiziju Vojvodine Snežana Oluški Vlačić, načelnica Školske uprave za Banat.

Zrenjaninsku gimnaziju pohađa 1.065 učenika u 40 odeljenja. Ovde radi 103 profesora od kojih 39 u dve i više škola. Primenjivaće se kombinovani model nastave prilagođen specifičnostima škole. Za 31. avgust planiran je prijem za roditelje učenika prve godine. Ti đaci će u školu dolaziti prve dve nedelje.

"Od 14. septembra promena plana. Naime, uvodi se blok nastava koja će biti organizovana za sve četiri godine, s tim što prve dve nedelje će preko Gugl učionica raditi drugi, treći i četvrti razred", objašnjava Milan Radaković, direktor Zrenjaninske gimnazije

Prema rečima Saše Santovca, zamenika gradonačelnika Zrenjanina, JKP "Čistoća i zelenilo" izvršiće dezinfekciju svih zrenjaninskih škola i predškolskih ustanova, a Grad će za prve dve nedelje obezbediti jednokratne maske za zaposlene i učenike koji nisu u mogućnosti da ih kupe.

"Dogovorili smo sa srednjom školom "Uroš Predić" učenici te škole će šiti maske, Grad će kupiti te maske i podeliti svim osnovnim i srednjim školama i predškolskoj ustanovi. Grad Zrenjanin obezbediće i dezinfekciona sredstava za škole", kaže Santovac.

Prema rečima načelnice školske uprave, lokalne samouprave u srednjem Banatu pokušavaju da regulišu i prevoz učenika, odnosno da se satnica pomeri u odnosu na rasporede koje su škole dostavile.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.