Prijem za novosadske prvake

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2014, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za novosadske prvake

Za sve đake prvake danas je u novosadskim osnovnim školama  organizovan svečani prijem. Njima u čast, stariji đaci su igrali, pevali i recitovali,  kako bi im se još jednom ukazalo na to da je škola velika odgovornost, ali i zabava...

Školske torbe su spremne, i jedino što se sad čeka jeste zvuk zvona, tako bar kažu novosadski prvaci, koji sa nestrpljenjem iščekuju da prvi put sednu u školske klupe.

Prvog školskog dana biće zbunjenih pogleda, neko će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i zaplakati, a biće i onih slobodnijih koji će odmah postavljati brojna pitanja, kažu učiteljice, zbog čega poručuju da u ponedeljak prvaci obavezno od kuće ponesu osmeh i avantura zvana škola može da počne.

Na prijamu u OŠ "Vasa Stajić" prvake je pozdravio i gradonačelnik Novog sada Miloš Vučević koji im je poručio da je škola mesto učenja i druženja.

"Veći deo vremena od sada ćete provoditi upravo u školi i činite to sa radošću jer svakim danom otkrivaćete nove stvari o sebi i o životu. Sva znanja i iskustva koja ovde budete stekli biće za vas dragoceni za dalji život, a nadamo se da ćete biti bolji i uspešniji od nas", rekao je Vučević.

OŠ "Vasa Stajić" nastala je 1922. godine, a na današnjoj lokaciji i pod ovim nazivom postoji od 1953. godine. Ove godine upisan je 101 đak prvak.

Do sada je u Novom Sadu u prvi razred osnovne škole upisano 3.887 dece, a pošto upis traje do 31. avgusta ta cifra nije konačna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.