Prijem za nagrađene policajce

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2015, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za nagrađene policajce

Za poslednjih pet meseci u Novom Sadu stopa kriminaliteta smanjena je za 14 procenata, a procenat rasvetljenja kriminalnih slučajeva je povećan, rečeno je danas prilikom prijema pripadnika Policijske uprave (PU) Novi Sad nagrađenih za izvanredne rezultate.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući načelnika PU Novi Sad Sinišu Radakovića, komandanta Žandaremrije u Novom Sadu Radislava Stalevića, načelnika Odeljenja kriminalističke policije Sašu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Barjaktarovića i pripadnika Žandarmerije Dejana Obrenovića.

Vučević je tom prilikom rekao da su PU, Žandarmerija i Odeljenje kriminalističke policije nagrađeni za izvanredne rezultate, a Dejan Obrenović za učestvovanje u velikoj akciji hapšenja slovačkog državljanina koji je iz Slovačke izneo više stotina miliona evra.

"Očekujem da pripadnici policije i Žandarmerije u Novom Sadu nastave sa uspešnim obavljanjem svog posla", rekao je Vučević.

Na pitanje da prokomentariše to što se često u javnosti pojavljuju kriminalni događaji iz Novog Sada, Vučević je rekao da se "jedino u Novom Sadu događaji iz kriminala vežu za politiku".

On je kazao da se ni u jednom drugom gradu u Srbiji bilo koji kriminalni događaj ne veze za rukovodstvo tog grada i politiku, osim u Novom Sadu, istakavši da ni u Beogradu dok je Đilas (Dragan) bio gradonacelnik, a ni sada kada je na tom mestu Siniša Mali kriminalni događaji se ne vezuju za politiku.

"Statistika jasno govori da je po pitanju bezbednosti januar 2015. bolji od januara prošle godine i ja to hoću da kažem, iako se stvara atmosfera da ne smemo i ne možemo da se pohvalimo sa nečim dobrim što učinimo", rekao je Vučević.

Načelnik PU Novi Sad Siniša Radaković rekao je da je u tom gradu za poslednjih pet meseci stopa kriminalieta smanjena za 14 procenata i da je povećan procenat rasvetljenja kriminalnih slučajeva.

"U poslednjih pet meseci rasvetlili smo sve slučajeve natežih krivičnih dela, odnosno ubistava i pokušaja ubistava, izuzev ovog poslednjeg koji se desio u Sremskoj Kamenici", rekao je Radaković.

Kada je reč o suzbijanja trgovine narkoticima, dodao je on, poslednjih pet meseci zaplenjeno je 215 kilograma različitih opojnih sredstava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za poslednjih pet meseci smanjena stopa kriminaliteta

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Feb.2015

Za poslednjih pet meseci u Novom Sadu stopa kriminaliteta smanjena je za 14 procenata, a procenat rasvetljenja kriminalnih slučajeva je povećan, rečeno je danas prilikom prijema pripadnika Policijske uprave (PU) Novi Sad nagrađenih za izvanredne rezultate...Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.