Pretežno oblačno, do 17 stepeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Mar.2013, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretežno oblačno, do 17 stepeni

NOVI SAD -

U Srbiji promenjivo oblačno i relativno toplo, mestimično sa kišom i mogućim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZS).

Vetar će biti južni, posle podne i krajem dana u pojačanju. Jutarnja temperatura biće od dva do sedam, najviša dnevna od 12 do 17 stepeni.

U Beogradu promenjivo oblačno i relativno toplo, sa povremenom kratkotrajnom kišom uglavnom krajem dana. Duvaće slab i umeren >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko sedam, najviša dnevna oko 16 stepeni.

U Srbiji će u četvrtak biti pretežno oblačno sa kišom, a očekuju se obilnije padavine i umeren i jak južni i jugoistočni vetar.

Krajem dana i u toku noći doći će do zahlađenja i skretanja vetra na severozapadni. U toku noći će kiša preći u sneg, prvo u severnim i zapadnim krajevima.

U petak i subotu će biti hladno, u petak mestimično sa snegom koji će formirati manji pokrivač. U toku noći petak na subotu i subotu ujutru i pre podne padavine će postepeno prestati, prvo u severnim oblastima.

U nedelju ujutro će biti mraz, a u toku dana pretežno sunčano i malo toplije. U ponedeljak se očekuje otopljenje, naoblačenje i pojačanje južnog i jugoistočnog vetra. U utorak i sredu će mestimično padati kiša.

U Beogradu će u četvrtak biti oblačno sa kišom, uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar. Krajem dana i u toku noći očekuje se zahlađenje i skretanje vetra na severozapadni. U toku noći će kiša preći u sneg.

U petak i subotu će biti hladno, u petak sa povremenim snegom i stvaranjem manjeg snežnog pokrivača. U toku noći sa petka na subotu padavine će postepeno prestati i doći će do razvedravanja.

U nedelju će ujutro biti mraz, a u toku dana pretežno sunčano i malo toplije. U ponedeljak se očekuje otopljenje, naoblačenje i pojačanje južnog i jugoistočnog vetra. U utorak i sredu će povremeno padati kiša.

RHMZ je izdao upozorenje za područje Srbije u kome ukazuje na obilne padavine u četvrtak 14. marta, koje će lokalno dostići i 30 milimetara za 24 sata; kao i na mestimičan sneg i formiranje snežnog pokrivača u petak i subotu. Upozorenje važi do 16. marta 2013.

Vremenske prilike i dalje mogu imati nepovoljan uticaj na srčane bolesnike i astmatičare. Moguće meteoropatske reakcije su reumatski bolovi, neraspoloženje i glavobolja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.