Prestolonaslednik Aleksandar čestitao Vaskrs

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2023, 09:48

Prestolonaslednik Aleksandar čestitao Vaskrs

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević čestitao je predstojeći Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavnim vernicima širom sveta.

Svim pravoslavnim vernicima upućujem moje najradosnije i najiskrenije želje povodom najvećeg od svih praznika - Vaskrsa!

Vaskrsenje Gospoda našeg Isusa Hrista donelo je spasenje celom svetu. On je postradao da bi naši gresi bili iskupljeni, i kako bi doneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << spasenje svetu; Njegovim stradanjem i vaskrsnućem se dogodila konačna pobeda života nad smrću i dobra nad zlom", istakao je prestolonaslednik u čestitki.

Ukazao je da ono čega bi svi trebalo da se sećamo svakog dana u godini, ne samo u vreme praznika, jeste da je ljubav Božija prema njegovoj deci jača od bilo čega drugog na svetu i da ona pobeđuje sve, donoseći radost, sigurnost i utehu vernicima.

"Ako se svakog dana na to podsećamo i nastavimo da delimo tu ljubav među ljudima, stvorićemo bolji svet za sve - svet tolerancije, saosećanja i praštanja! I iznad svega i najvažnije - svet ljubavi! Jer, kako je veliki srednjovekovni vladar našeg naroda, Despot Stefan Lazarević, rekao, citirajući Svetog Jovana Bogoslova Bog se ljubav zove! A ljubav je suština svega", naveo je prestolonaslednik Aleksandar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.