Preminuo član Velikog tamburaškog orkestra RTV-a - Кrešimir Kreša Fogaraši

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2019, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo član Velikog tamburaškog orkestra RTV-a - Кrešimir Kreša Fogaraši

U nedelju je u Sremskoj Mitrovici preminuo Krešimir Kreša Fogaraši, dugogodišnji član Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine.

Rođen je 19. jula 1956. godine, a od oktobra 1980, postaje stalni član ovog orkestra, u kojem je svirao kontru sve do kraja života.

Tokom karijere, bavio se melografskim i prikupljačkim radom, a kao vokalni solista, sačinio je neke od izuzetno vrednih snimaka, i tako ih sačuvao od zaborava.

Ostavio je značajan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trag u čitavoj plejadi istaknuth članova tamburaškog orkestra naše kuće, po čemu će ga pamtiti brojne generacije mlađih muzičara.

Sahrana dragog kolege biće obavljena na Gradskom groblju u Sremskoj Mitrovici, u utorak, 18. juna, u 14 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.