Preminuo Duško Ris, dugogodišnji radnik RTV-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2021, 16:36

Preminuo Duško Ris, dugogodišnji radnik RTV-a

U Novom Sadu je, u 74. godini života, umro Duško Ris, dizajner svetla i dugogodišnji radnik Radio-televizije Vojvodine.

Duško Ris rođen je 5.2.1947. u Novom Sadu. Nakon završene srednje elektrotehničke škole, dve godine je proveo u "Neimaru", nakon čega je 1973. godine postao deo kolektiva Radio-televizije Novi Sad.

Svoju karijeru u našoj kući otpočeo je u Studiju "M", nakon čega je prešao u televizijsku rasvetu, gde je sredinom osamdesetih godina dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zvanje dizajner svetla.

Od 2003. je svoj profesionalni razvoj nastavio na Katedri za audio-vizuelne medije Akademije umetnosti u Novom Sadu, odakle je otišao u penziju 2012. godine.

Tokom karijere je radio kao konsultant za rasvetu na mnogim pozorišnim predstavama i scenskim događajima.

Duško Ris je preminuo 15. oktobra. Ispraćaj njegovih posmrtnih ostataka biće u petak, 22. oktobra u 12 sati, na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.