Preminula igumanija manastira Beočin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2019, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula igumanija manastira Beočin

U manastiru Preobraženje Gospodnje u Beočinu, u 85. godini, preminula je igumanija Ekatarina.

Mati Ekatarina je 1974. godine došla iz Valjeva, zajedno sa dve rođene sestre, u manastir Beočin, na Fruškoj gori. Zajedno sa svojim sestrinstvom, od zabačenog i zapuštenog manastira, mati Ekatarina je svojom snagom i vrednoćom, napravila mesto, kojem se svako ko ga je posetio, divio. Svojom toplinom i gostoprimstvom, privlačila je veliki broj vernika.

Dobila je tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nagrade: Oktobarsku nagradu opštine Beočin iz oblasti kulture za širenje verske tolerancije i očuvanje kulturne baštine manastira, povelju “Kapetan Miša Anastasijević”- za duhovnost i preduzetništvo i Zlatnu značku za nesebičan, predan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture od Kulturno prosvetne zajednice Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.