Prekršajni postupak i protiv Vremena zbog prenošenja naslovnih strana tabloida

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2020, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekršajni postupak i protiv Vremena zbog prenošenja naslovnih strana tabloida

Ministarstvo kulture i informisanja podneće danas zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv magazina "Vreme" zbog toga što je u članku "Zlo vreba sa kioska", objavljenom 16. januara, prekršen Zakon o javnom informisanju i medijima.

Prenošenjem naslovnih strana tabloida protiv kojih je već podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, magazin "Vreme" iznetom informacijom povredio je pravo ili interes maloletnika, odnosno prekršio zakonske odredbe kojima je propisano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se maloletnik ne sme učiniti prepoznatljivim u informaciji koja može da povredi njegovo pravo ili interes.

Ministarstvo kulture i informisanja nastaviće da reaguje u skladu sa svojim nadležnostima svaki put kada dođe do kršenja medijskih zakona i slučajevima u kojima postoji opasnost ugrožavanja bezbednosti i ličnog integriteta maloletnih lica, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.